Our proposal is a tribute to Frank Lloyd Wright's desire to build The Guggenheim Museum in a natural setting. 

In a letter dated July 14, 1943 to Mr. Guggenheim, Wright expressed his ideal site to be a park in Riverdale, NY. He envisioned an organic architecture in harmony with nature, resisting to conform to the rigid grid of New York City. 

We addressed the void by turning it inside out. Literally imagining the void to be outside covered with green trees, vines, plants and grass. If the museum could not be placed in nature, the nature could be placed in the museum.

One-inch thick recycled fiberboard ribs are envisioned to be attached to the face of the ramp at one-foot intervals. Each rib is cut in an organic profile with image of greenery printed on both faces. The ribs work together as a system, creating an ephemeral image of being in a park. Because these ribs are two sided, depending on where the visitor is, whether in the void, going up the ramp or coming down, the scenery changes and nature plays its magic.