Built in 1930 and located on a quiet cobble stone street in TriBeCa, this 3000 Sqft. Duplex Penthouse occupies the 6th story of a newly converted condominium building with large spaces, and oversized windows allowing light to flood inside. The penthouse also has a large 540 SF of roof-deck and a skylight at the entry.

To personalize, create a vision and furnish the apartment was the mission of this project. The owner's desire for both open loft space living and a formal, gallery like entry gave form to the upper level. A spacious entrance composed with 3 distinct walls welcome the visitors to the penthouse. The wall across the entrance door is a freestanding dark grey wall concealing the kitchen behind. A large photograph by Peter Lik titled Endless Flow, and a sculptural bench in dark wood and leather greets one upon entering the space. A cream color wall exhibits the owner’s collection of an oriental cabinet while two 6 feet tall Giacometti like sculptures from Phillips Collection against the third wall in green color guide one toward the open living/dining room. A skylight above this entry space allows ample natural light and warmth setting up the tempo and the concept behind the living in this apartment.

The living and dining room each have distinct palette of colors, fabrics and materials each creating a glamourous environment. In the living room the large L-Shape sofa is upholstered in aubergine color Mohair with variety of silky pillows. A large coffee table in walnut and high polished chrome holds a glass sculpture by the artist Jamie Harris. The main wall of the living room is the fireplace wrapped in a marble allowing the views of the terrace behind via two large French doors on each side. A chunky walnut wood mantel exhibits two more glass vases by Jamie Harris.

The terrace extends the living room outdoors into a room wrapped with IPE wood walls and deck. Planters with bamboos, grasses, vines and perennials in purple and blue flowers offer a sanctuary among New York towers, noisy streets and busy life.

A stairwell from the entry gallery connects upper living space to a more private Lower level. A large master suite with white lacquered closets and furniture and the owner’s son room are both located on the lower level with an intimate sitting/piano room and a library under the stairwell for their son to call his own and enjoy.

A family/media room on the upper level is where the adults spend time and the guest can spend the night.